Huisartsplaats

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk in Leimuiden (ZH)

  • IMG 2386
  • IMG 6956b
Grote versie
Sinds:05 nov 2019 om 08.13 uur
Type:aangeboden

Per 1 juli 2020, indien mogelijk, wil ik na 31 jaar mijn apotheekhoudende praktijk overdragen aan een opvolger. De praktijk is nog een echte dorpspraktijk met 2150 patiënten, midden in de Randstad. Het dorp Leimuiden is onderdeel van de gemeente Kaag en Braassem en heeft totaal ongeveer 5.500 inwoners. De patiëntenpopulatie is qua leeftijdsopbouw gemiddeld. De praktijk is zowel voor apotheek als huisarts geaccrediteerd bij Dekra. Ik werk met een enthousiast team dat bestaat uit: een waarnemend huisarts, 2 doktersassistentes, 2 apothekersassistentes, 1 doktersassistente plus, 1 POH somatiek, 1 POH GGZ, en een diëtiste.

De praktijk is verbonden aan het Huisartseninstituut te Leiden en is al meer dan 20 jr opleidingspraktijk. Daarnaast leiden wij doktersassistentes en apothekersassistentes op. De praktijk is tevens verbonden aan het pas opgerichte samenwerkingsverband van zorgverleners Kaag en Braassem en de ROHWN.

De praktijk is gevestigd in een (vrijstaand) woonpraktijkpand met gescheiden ingangen. De praktijkruimte bestaat uit een apotheek met balie, een assistentekamertje met lab, een wachtkamer en 3 spreek-/onderzoekkamers. Het woongedeelte is momenteel verhuurd.

Wij werken met Promedico VDF, een HIS voor apotheekhoudenden. Binnenkort gaan we online werken met dit pakket waarbij ook alle hardware wordt vernieuwd zodat de praktijk op de toekomst is voorbereid.

De waarneming van zowel huisarts als apotheek is geregeld met de HAP te Alphen aan den Rijn. Met de andere apotheekhoudende praktijk in ons dorp hebben we wekelijks een halve dag over en weer waarneming en 1 week per jaar (Kerstperiode). Overige vakanties worden door externe waarnemers ingevuld.

Ik ben op zoek naar 1 of 2 huisarts-ondernemers, die het als een extra uitdaging vindt/vinden om een apotheekhoudende huisartsenpraktijk te voeren. Het heeft mijn voorkeur dat de komende huisarts in overleg, als aanloop naar de overdracht, 2 dagen per week als waarnemer aan de slag kan gaan. Momenteel werkt een waarnemend huisarts op donderdag en vrijdag.

Indien je interesse hebt, wil ik graag met je kennismaken. Ik ben bereikbaar per telefoon (0172507976) en per mail (apotheekvanblooijs@ziggo.nl).