Huisartsplaats

Gezocht: (waarnemend) huisarts voor digital-first nulpraktijk in Dokkum

Sinds:13 jul 2022 om 10.11 uur
Type:gevraagd

Een nieuwe huisartsenformule

De beschikbaarheid van huisartsenzorg staat onder druk, zeker buiten de Randstad. Veel huisartsen gaan met pensioen, terwijl er weinig starters tegenover staan. Tegelijkertijd is er steeds meer vraag naar huisartsenzorg.

Om dit tekort terug te dringen wordt een nieuwe digital-first huisartsenformule uitgerold, gesteund door grote landelijke organisaties. De formule wil het tekort terug dringen door in de regio’s nieuwe digital-first praktijken op te richten, waar zorg waar mogelijk digitaal wordt geleverd door een zorgverlener buiten de regio. Door laag-complexe vragen digitaal op te vangen vanuit regio’s met genoeg capaciteit, blijft er voldoende tijd en ruimte over voor fysieke zorg op locatie in de regio.

En de nieuwe formule wil huisartsen met 3 voordelen motiveren in deze tekortregio´s te starten:

  1. Al het administratieve werk wordt uit handen genomen – jij kan je volledig richten op zorgverlening
  2. We bieden flexibele werktijden en besteden ANW-diensten uit
  3. We vragen geen praktijkhouderschap, maar bieden de kans als waarnemer of in loondienst in te stappen

 

De eerste praktijk in Dokkum

De formule is breed onderzocht en gevalideerd bij klanten en het zorgveld. Vanwege de positieve reacties wordt nu gewerkt aan 2 nieuwe praktijken. Waaronder één in Dokkum.

Deze praktijk zal digital-first zijn. Dat wil zeggen dat wanneer een patiënt een klacht heeft hij altijd digitaal start, en waar mogelijk via chat of videoconsult wordt geholpen door een zorgverlener van buiten de regio. Bij klachten waar het nodig is kan de patiënt gewoon fysiek terecht op de praktijk in Dokkum. De digitale infrastructuur hiervoor is reeds gebouwd.

 

Wat je gaat doen

Voor deze nieuw te starten praktijk zoeken we een ondernemende huisarts die als waarnemer of in loondienst voor minimaal 2 dagen per week de fysieke zorg op locatie in Dokkum kan leveren. Dat is grotendeels fysiek, maar waar nodig zie je patiënten ook digitaal tijdens een videoconsult.

Hiernaast ben je betrokken bij het opstarten van de praktijk, waardoor je de kans krijgt deze naar jouw inzicht en visie vorm te geven. Je legt samen met ons contacten met de lokale zorggroepen, je denkt mee over de inrichting van de praktijk en werpt jouw kritische blik op hoe de fysieke praktijk moet functioneren.

 

Wat je krijgt

  • Voor 2 tot 5 dagen per week draai je diensten op de praktijk, enkel tijdens reguliere kantooruren
  • We nemen praktijkhouderschap en administratieve taken uit handen. Zo kan jij je echt richten op wat je het beste kan: patiënten helpen.
  • Je ontvangt hiervoor een marktconforme loon of vergoeding. Ondernemen hoeft niet, maar is wel bespreekbaar
  • Je krijgt de kans om in een tekort-regio de zorg te leveren die er écht toe doet en om actief bij te dragen bij het opzetten van deze innovatieve praktijk

 

Ben je enthousiast over dit initiatief of wil je hier meer over weten? We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken of er een match is.