Huisartsplaats

Opvolging gezocht in Hippolytushoef, Noord-Holland

Sinds:21 jan 2020 om 15.13 uur
Type:aangeboden

Voor mijn huisartsenpraktijk op het prachtige voormalig eiland Wieringen zoek ik opvolging per 1  januari 2022. In overleg bestaat ook de mogelijkheid tot overname gedurende 2021. Mijn collega (Hidha) en ik (beiden inmiddels 60) hebben het plan om op bovengenoemde datum onze werkzaamheden in de praktijk neer te leggen.

De praktijk is één van drie apotheekhoudende huisartsenpraktijken op Wieringen die samen in goede verstandhouding met de collega’s in de Wieringermeer een Hagro vormen. ANW-diensten worden gedaan vanuit de Centrale Huisartsenpost Den Helder van HKN. De huisartsenpraktijk en apotheek zijn DEKRA gecertificeerd via SOFA/SAH, als groothandel hebben we Mosadex B.V.

De praktijk is zeer geschikt voor een ondernemend huisartsen-duo of echtpaar die zin hebben in de bijzondere dynamiek van een goed renderende en moderne apotheekhoudende plattelandspraktijk. De praktijk is prima vanuit de randstad en Friesland te bereiken via de A7. Op Wieringen zijn geen files en verkeerslichten. Hippolytushoef is het grootste dorp op een duidelijk af te bakenen praktijkgebied waar nog een duidelijke eilandsfeer onder de bevolking heerst. De ingeschreven patiënten, momenteel 3650, wonen allen binnen een straal van 5 km op het voormalige eiland. De leeftijdsverdeling is normaal. Het dorp heeft  opvallend goede voorzieningen en een bloeiend verenigingsleven. Er wordt veel aan kunst en cultuur gedaan.

Alle assistentes zijn gediplomeerd, kunnen zelfstandig werken en volgen jaarlijks de benodigde nascholing. De sfeer is goed en hecht. De samenwerking met wijkverpleging, fysiotherapeuten, Mensendieck-therapeuten is prima evenals de contacten met de andere huisartsen en de bij hen werkende assistentes. De Hagro (bij ons Apgro geheten) heeft maandelijks een lunchoverleg. Verder is er een goed functionerende FTO-groep. Ketenzorg is via HKN geregeld.

De praktijk is volledig gedigitaliseerd en als AHIS wordt Promedico VDF met alle mogelijkheden gebruikt. De praktijk is al jaren pilotpraktijk.

Kerngegevens:

  • Naam praktijk: Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Parklaan
  • huisartsparklaan.nl
  • Beschikbaar per: 01-01-2022
  • Locatie: Parklaan 9, 1777 BA  Hippolytushoef
  • Praktijkgrootte (aantal patiënten): 3650
  • Praktijkpand: bij voorkeur over te nemen in overleg
  • Apotheekhoudend: Ja
  • Praktijkvorm: Solopraktijk met 1 Hidha
  • Ligging: Platteland
  • Samenstelling team: 2 huisartsen, doktersassistentes 1,4 FTE, apothekersassistentes 1,8 FTE, POH-S 0,4 FTE, POH-GGZ (niet in loondienst, 1 dag per week via Vicino NH), praktijkmanager 0,2 FTE.