Huisartsplaats

Wij ondersteunen bij praktijkopvolging & praktijk management

  • Buurtdokters voor scheidend praktijkhouders
Grote versie
Sinds:04 dec 2020 om 15.46 uur
Type:gevraagd

Denk je na over praktijkopvolging, of komt opvolging al concreet dichterbij? Twijfel je of je jonge huisartsen kent die geïnteresseerd zijn in praktijkopvolging, of heb je wellicht al te vaak een neutrale tot negatieve reactie gekregen? Door tekorten en veranderende voorkeuren van jonge huisartsen, is een opvolger niet altijd meer vanzelfsprekend. 


Buurtdokters werkt samen met praktijkhouders en jonge huisartsen om het praktijkhouderschap weer aantrekkelijk te maken en de continuïteit van de praktijk veilig te stellen. Wij zorgen voor een of meerdere opvolgers, of dat nu een eigen kandidaat is die enthousiast wordt van gezamenlijk en ontzorgd praktijkhouderschap, of dat wij een kandidaat in ons netwerk van waarnemers vinden. Na het vinden van een opvolger, ontzorgen wij in het gedoe rondom de praktijkoverdracht. Als scheidend praktijkhouder heb je daarbij flexibiliteit in hoe en hoe snel je de praktijk overdraagt.
Na overdracht zijn wij samen met de praktijkhouder verantwoordelijk voor de praktijk. Dat betekent dat de nieuwe praktijkhouder er niet alleen voor staat en wij het praktijkmanagement ontzorgen. Zo kan een huisarts zich richten op het verlenen van zorg en het aansturen van personeel, op de manier - en met het imago van de praktijk - die hem of haar aanstaat.
Wij kijken momenteel hoofdzakelijk naar praktijk in de Randstad en hopen zo snel mogelijk praktijkhouders in geheel Nederland te ontzorgen.
Ben je benieuwd naar hoe Buurtdokters scheidend praktijkhouders en praktijkhouders ondersteunt? Neem voor meer informatie contact op, of kom in contact met jonge en scheidend praktijkhouders die reeds met ons hebben samengewerkt.